donderdag 20 december 2012

Open les

Achtste en laatste les van dit jaar, 18 december 2012

Het is een drukke week voor de kinderen, met kerstdiners, optredens overal en de laatste - deels open - les van Jammen XS. We beginnen met een warming up: een soort stoelendans met instrumenten. Verspreid over de zaal liggen verschillende instrumenten, één minder dan het aantal kinderen. Dominique speelt op haar gitaar. Zodra ze stopt met spelen, rennen de kinderen naar een instrument. Degene die geen instrument heeft mag er een kiezen en mee-jammen met Dominique, totdat iedereen aan het musiceren is. Het bevalt zo goed dat we besluiten om dit spel straks ook aan de ouders te laten zien. Natuurlijk oefenen we ook ons eigen Jammen XS lied met de kazoo's, het Politielied en het lied Laetitia met een rondedansje van de jongens.

Na een pauze met limonade en kerstchocolaatjes komen de ouders binnen. We laten ze alles horen en eindigen met een gezamenlijke jam waar de ouders ook aan mee doen en die de kinderen om de beurt mogen dirigeren. Ter afsluiting eten we met z'n allen in het restaurant van de Badcuyp.

Dominique en Christie gebruiken de winterstop om met alle opgedane ervaringen een plan te maken voor de nieuwe serie Jammen XS die in de week van 21 januari 2013 zal starten. Er zijn nog plekjes op dinsdag-, donderdag- of vrijdagmiddag. Geef je kind op via chdewit@planet.nl!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten