zondag 24 maart 2013

Applaus voor de kinderen

Les 8 Jammen XS, afsluiting: 22 maart 2013

Bij binnenkomst liggen de instrumenten uitgestald op de tafels en hebben we de emmers op het podium klaar gezet. De laatste les van Jammen XS staat in het teken van het optreden voor de ouders. We willen hen graag laten zien wat we de afgelopen weken hebben gedaan. Maar voordat de ouders komen luisteren, oefenen we met de kinderen wat we straks zullen doen. We beginnen met trommelen met de zelfgemaakte stokken op de emmers. Zullen de ouders het ritme van ons eigen Jammen-XS-lied herkennen? Daarna spelen we "We will rock you", waarbij Loek ook graag een tussenliggend coupletje wil zingen. Met de kazoo's spelen we "Cowboy Billie Boem".  Dan zingen we het Boslied, een lied met een eigen tekst van de kinderen. Dat gaat naadloos over in het Bosverhaal, een eigen gemaakt verhaal waarbij de kinderen muziek hebben bedacht. Het Bosverhaal is de afgelopen sessies steeds uitgebreider geworden, met meer dieren, regen en storm en gelukkig een goed einde: samen jammen. 

De ouders, broertjes en zusjes komen binnen. We vragen de kinderen op het podium muisstil te zijn en ze zijn nog nooit zo stil geweest! Het optreden begint. De ouders mogen zelf meetrommelen op de emmers en spelen op de kazoo's. Na afloop buigen de kinderen en nemen ze het applaus in ontvangst. Wat hebben we lekker muziek gemaakt.

We drinken en eten na afloop samen in het restaurant van De Badcuyp. Louis zegt dat hij graag op gitaarles wil. Ilja vertelt me dat hij op school heel vaak het lied van Jammen XS zingt. Hopelijk is de natuurlijke interesse in muziek van al deze kinderen versterkt en hebben ze ervaren dat muziek een vanzelfsprekende taal is waaraan je veel plezier kunt beleven.

Jammen XS gaat in april verder met een bouworkest. Binnenkort meer nieuws daarover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten