zaterdag 2 maart 2013

Een orkest in een tipi-tent

1 maart 2013, Les 5

We beginnen de les met het lied van Jammen XS. Als vanzelf doen de kinderen het klap-spel erbij dat we een paar lessen geleden hebben bedacht. Voor sommigen is het nog best moeilijk om te klappen en te zingen tegelijk, maar het gaat steeds beter.

We hebben het vandaag over hoog en laag. Hoge tonen komen uit langere instrumenten en korte tonen uit kortere. Dat zie en hoor je heel goed bij de blokfluiten die Dominique heeft meegebracht. Alle kinderen krijgen een blokfluit in hun hand en we vormen samen een blokfluitorkest. Daarna pakt Dominique haar sopraan saxofoon en laat ze zien hoe het riet en de kleppen werken. Ze speelt voor ons het thema van Peter en de Wolf en van de Pink Panther. Verschillende kinderen herkennen die melodieën.

Christie vertelt een verhaal, over een broertje en een zusje die door het bos lopen. Ze vraagt de kinderen om hun hand op te steken, steeds als ze denken dat er bij het onderdeel van het verhaal een geluid of instrument zou kunnen horen. Die instrumenten worden erbij gepakt. De kinderen dragen ook allerlei verhaalelementen aan. Uiteindelijk komen het broertje en het zusje, nadat ze heel veel dieren in het bos zijn tegengekomen, onweer en storm hebben doorstaan en bijna de weg zijn kwijt geraakt, bij een tipi-tent waar een volledig orkest blijkt te zitten en dat orkest speelt.... "Wie van muziek houdt, die jamt met ons mee."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten