woensdag 13 maart 2013

Verder met het Bosverhaal

8 maart 2013, Les 6

De warming up bestaat uit stamp-klap-oefeningen in enkel tempo (1-2-3-4) en dubbel tempo (ene-tweeë-drieë-viere). Ook ‘kneden’ we geluiden die we aan elkaar doorgeven.

Op de melodie van Schaatsen in het gras maken we een nieuw couplet als introductie van ons Bosverhaal:

Ga je mee, ga je mee wandelen in het bos
In het bos, ligt het mos, lekker lekker zacht.
Als de lente is gekomen
Wil ik weten hoe het was
In het bos, is een vos en een tipi-tent.


We halen terug hoe het verhaal ook alweer ging en en welke geluiden we deden: het onweer, de dieren, de kinderen. Sommigen willen nieuwe geluiden bedenken en Louis maakt met de cheerleader-kwasten die Leidi mee heeft genomen vuurwerkpijlen door ze in de lucht te gooien.

Dominique laat een grote rain-stick zien: daarmee maak je regengeluiden. Ze heeft ook een harp meegenomen waarop Ilja wel 68 snaren telt. Je kunt er echt goed onweergeluiden mee maken. In de pauze ontdekken we nog meer geluiden die we aan elkaar laten horen.

Dan nemen we het verhaal op, speciaal voor Christie omdat ze ziek is vandaag. Als we het terugluisteren vinden we de opname niet zo goed en we besluiten om de liedjes opnieuw op te nemen. Tijdens het beluisteren van de liedjes komen de ouders al weer binnen. Bij het Jammen-XS-lied blijk je heel goed de stamp-klap-oefening van het begin van de les te kunnen doen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten