zondag 19 mei 2013

Het Bouworkest van start

Eerste bijeenkomst, 14 mei 2013

Nog enigszins afwachtend komen de kinderen de bovenzaal van De Badcuyp binnen. We gaan meteen beginnen met een warming-up. Dominique zingt voor; de kinderen zingen na. Daarna oefenen we met het klappen van ritmes. Als we een beetje warm gedraaid zijn, zingt iedereen om de beurt zijn naam, die de anderen nazingen.

We leggen de kinderen uit dat we niet zo maar met een orkest bezig zijn maar toewerken naar een optreden na de zomer. In een orkest is alles goed georganiseerd en luisteren de leden heel goed naar elkaar en de dirigent. Daar zullen we tijdens de repetities veel aandacht aan besteden.

De komende weken staan in het teken van instrumenten maken en componeren. Dominique en Christie hebben voor de eerste bijeenkomst alvast een metro-lied gemaakt dat we samen instuderen.

Mee
Metro
Metro hier
Metro naar daar
Dit is de Noord/Zuidlijn
Stap maar in
Samen met ons

Dan blijkt dat we een groepje heel muzikale kinderen bij elkaar hebben. Ze zingen in mum van tijd mee. Ieder kind krijgt vervolgens een bouwemmer en een drumstok en daarmee brengen ze het zojuist geleerde liedje ritmisch ten gehore. Dat gaat zo goed, dat ze het daarna in kanon spelen.

Het uur vliegt voorbij. We hadden gepland om deze les ook met de kinderen te componeren, maar daar komen we helemaal niet aan toe. Daar gaan we volgende week dinsdag mee aan de slag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten