vrijdag 24 mei 2013

Mini-metro-liedjes

Tweede bijeenkomst, 21 mei 2013

De warming-up is het vaste begin van de muzieksessie. We oefenen met onze stem hoog en laag en we klappen en stampen ritmes. Iedereen opgewarmd? Dan praten we over wat een orkest is, welke instrumenten daar gespeeld worden en wie er zelf een instrument speelt. De kinderen vertellen ook welk instrument ze het liefst zouden spelen. Het drumstel en de elektrische gitaar worden opvallend vaak genoemd, maar misschien ook in reactie op elkaar.

We zingen het lied van vorige week "Mee, Metro" en proberen dat te klappen. De meeste kinderen kennen het nog heel goed. Het klinkt steeds beter.

We maken 4 groepjes en elk groepje krijgt de opdracht om een klein liedje te componeren over de metro. Met of zonder tekst, met of zonder melodie, alles mag, als er maar een begin en een eind aan zit. De kinderen gaan aan de slag.

Laetitia, Caspar en Loek maken een melodietje met woordenYara, Sergej en Lodeis komen met een rap


Merle, Boele en Caelis vormen samen een treintje op de maat van de woorden "Metro - Noord/Zuidlijn - Metro - Noord/Zuidlijn"


Finn, Robin en Tijn bedenken een melodietje waarop ze alledrie om de beurt hun eigen woorden zingenAlle composities worden voor elkaar uitgevoerd en opgenomen. We kunnen deze aanzetten heel goed gebruiken voor het grote metrolied dat we gezamenlijk gaan bedenken. 

De kinderen vragen wanneer we instrumenten gaan bouwen. Volgende week gaan we daar een begin mee maken!

2 opmerkingen: