donderdag 6 juni 2013

Een nieuw lied

Vierde bijeenkomst, 4 juni 2013

We hebben vandaag twee nieuwe orkestleden: Joppe en Louis!
Tijdens de warming up oefenen we weer met ritmes, en eigenlijk vooral met de rusten: de stiltes tussen de ritmes. Dan zingen we 'Mee, Metro' en 'Subway'. Die liederen zitter er inmiddels goed in.

We praten na over ons optreden in de bouwtunnel van afgelopen zaterdag en Christie vertelt dat Dominique en zij twee dagen later weer een bezoek aan de bouwtunnel hebben gebracht om daar materiaal te verzamelen voor de bouw van de instrumenten. We laten alvast de boorhulzen en versleten boren zien aan de kinderen.

We leren vandaag een nieuw lied, 'Beton, beton'. Het lied is afkomstig uit Günther en Julia, buurtopera over de Noord/Zuidlijn en mag ook door Het Bouworkest op het repertoire gezet worden. We zingen het eerste couplet:

We graven, we bouwen
Wat niemand eerder kon
Wij bouwen een station
Met beton, beton, beton

Daarna krijgen de kinderen in groepjes de opdracht om ritmes te bedenken bij dit lied. Ze pakken hun percussie-instrumenten en overleggen met elkaar. Steeds krijgt een kind de opdracht om te dirigeren en zo horen we welke ritmes ze hebben bedacht. Ondertussen gaat Dominique met een groepje kinderen apart zitten om te oefenen met de bas-emmers.

Aan het einde van de les brengen we alle kinderen weer bij elkaar en spelen we nog een keer het nieuwe lied.
Leidi, Sergej, Lodeis en Yara hebben een ritme bedacht

Loek dirigeert

Loek, Joppe en Caspar met de boorhulzen

Tijn, Robin en Finn oefenen op de bas-emmer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten