donderdag 13 juni 2013

Muziek is luisteren

Vijfde bijeenkomst, 11 juni 2013

Vandaag begroeten we Noah als nieuw orkestlid.
In de warming-up gaan we verder met ritmes, 4-kwartsmaat, tellen, klappen en rusten.

Warming-up

Tijn, Robin, Noah en Finn gaan met Dominique naar een andere ruimte voor les op de bas-emmer. Christie oefent ondertussen met de overgebleven kinderen het nieuwe lied van vorige week 'Beton, beton' bij de piano.


Zingen bij de piano

We verdelen de kinderen in 4 groepjes en laten elk groepje één tel van de 4-kwartsmaat spelen op hun instrumenten. Dat is nog niet zo gemakkelijk. Probeer maar eens om bijvoorbeeld alleen de derde tel van een 4-kwarts maat te slaan. Toch slagen sommige kinderen er wel in en dan klinkt het heel bijzonder.

De kinderen vinden het vandaag opvallend moeilijk om stil te zijn en naar elkaar te luisteren. Het liefst maken ze onafgebroken geluid/muziek/lawaai. Dat is natuurlijk ook wel heel verleidelijk met al die instrumenten. Maar een aantal kinderen heeft ook last van het volume dat 16 kinderen met elkaar kunnen produceren. Dus we moeten hen toch beperken.

Om de energie kwijt te kunnen laten we de kinderen een instrument kiezen waarop ze kunnen mee jammen met het lied 'Subway'. We spreken af dat iedereen zachtjes speelt en dat we vanuit stilte beginnen. Daarna oefenen we ook nog de echo van het lied 'Mee, metro'. Laetitia wil graag voorzingen; de andere kinderen spelen op hun instrumenten de echo. De ouders komen binnen en krijgen hier nog net iets van mee.

De drumsectie van het orkest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten