dinsdag 2 juli 2013

Bijna zomervakantie

Zevende bijeenkomst van Het Bouworkest, 25 juni 2013

Deze les willen we besteden aan het precies instuderen van twee nummers van Het Bouworkest, zodat die er goed in zitten tijdens de vakantie. Maar uiteraard start de les met de warming up.

Dan zingen we het Subway-lied. We doen het zonder instrumenten en proberen alle noten zorgvuldig te laten klinken en alle woorden goed uit te spreken.

Bij het lied Mee-Metro gaan we wel met instrumenten aan de slag. We maken een orkestopstelling met drum-emmers, bas-emmers, slipperbuizen, schuurblokjes en trechter-kazoo's en verdelen de kinderen over de instrumenten.

Sergej, Louis en Merle op de drum-emmers

Yara, Loek en Robin op de trechter-kazoo's

Boele, Joppe en Finn op de schuurblokjes

Lodeis op de bas-emmer

Tijn, Laetitia en Caelis op de slipperbuizen


Noah vraagt of hij, in plaats van het spelen van de melodielijn, de 'beat' mag slaan op de cajon bij het gitaarspel van Dominique. Dat vinden wij een heel goed plan.

We spreken af wanneer we zingen, instrumenten bespelen en solo's geven. We spelen het lied vele malen. Een paar kinderen wisselen toch nog van instrument. Loek wil graag samen met Lodeis bas-emmer spelen en Caelis ruilt met Merle. En zo heeft iedereen een plek gekregen in het orkest.

Op Facebook staan een paar filmpjes van de liedjes.

Na de vakantie gaan we toewerken naar ons optreden.
Fijne zomer allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten